@article { author = {Jannatizadeh, Abasali and Fatahi Moghadam, Mohammadreza and Zamani, Zabihollah and Babalar, Mesbah and Abbasi, Alireza and Abedini, Mohammad}, title = {Evaluation or supercooling temperatures in apricot flowers}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {45}, number = {1}, pages = {35-43}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {10.22059/ijhs.2014.50947}, abstract = {Late spring frost damage is the main factor that limits apricot production in Iran.This research was aimed to evaluate the damage of freezing in two apricot cultivarflowers: ʽʽNasiriʼʼ and ʽʽNori-Dirrasʼʼ during spring 2011. Reproductive organs of thesecultivars at two phenological stages, popcorn and full bloom, were transferred toprogrammable freezer with temperature touch down from 5°C to -10°C. Temperaturewere detected by the mean of thermocouple and recorded by a data logger connected toa PC Computer. According to the results, differences between two cultivars andinteraction of cultivar and phenological stages were not significant, whereas the effectof phenological stage was significant. The lowest supercooling temperature was -6.1°Cand recorded at full bloom stage in ʽʽNori-Dirrasʼʼ. More than 30% of ʽʽNori-Dirrasʼʼbuds and more than 60% of its flowers showed less supercooling than -5°C. Accordingto this result, ʽʽNori-Dirrasʼʼ showed lower supercooling temperature than ʽʽNasiriʼʼ.}, keywords = {Nasiri,Noori-Dirras,Spring frost,supercooling}, title_fa = {بررسی دماهای سوپرکولینگ در گل‌های زردآلو}, abstract_fa = {سرمازدگی دیررس بهاره از مهم‌ترین مشکلات و محدودیت‏های تولید زردآلو در ایران است. این پژوهش با هدف بررسی میزان آسیب‌پذیری به سرما در دو رقم زردآلوی نصیری و نوری دیررس در سال 1390 انجام شد. در دو مرحلۀ فنولوژیکی پاپ‏کورن و تمام‏گل، گل‏های این ارقام در دستگاه سرماساز قابل برنامه‌ریزی قرار گرفتند و دمای آن به‌تدریج از 5 درجۀ سانتی‏گراد تا 10- درجۀ سانتی‏گراد کاهش یافت. دمای نمونه‌ها نیز توسط حسگرهای دمایی به دستگاه پردازشگر متصل به کامپیوتر منتقل و ثبت شدند. بر‌اساس نتایج به‌دست‌آمده اختلاف دمای سوپرکولینگ بین دو رقم و اثر متقابل رقم و مرحلۀ فنولوژیکی معنادار نبود، در‌حالی‌که اثر مرحلۀ فنولوژیکی در سطح 5درصد معنادار بود. کمترین دمای سوپرکولینگ ثبت‌شده 1/6- درجۀ سانتی‏گراد در رقم نوری دیررس و مرحلۀ تمام‌گل بود. در رقم نوری دیررس بیش از 30درصد جوانه‏ها در مرحلۀ پاپ‌کورن و بیش از 60‌درصد گل‏ها در مرحلۀ تمام‌گل سوپرکولینگ کمتر از 5- درجۀ سانتی‏گراد نشان دادند. با توجه به یافته‏های این پژوهش می‏توان گفت که رقم نوری دیررس آسیب‌پذیری کمتری در مقایسه با رقم نصیری در شرایط تنش سرمای بهاره دارد.}, keywords_fa = {سرمازدگی بهاره,سوپرکولینگ,نصیری,نوری دیررس}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50947.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50947_202113336672aabab9451fbbb496e93e.pdf} }