@article { author = {Mohammadi, Rasoul and Dehghani, Hamid and Karimzadeh, Ghasem and Dane, Fenny and Akrami, Mahmoud}, title = {Study on Relationships between Yield and its Components in Iranian Cantaloupe Genotypes}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {45}, number = {1}, pages = {1-10}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {10.22059/ijhs.2014.50939}, abstract = {Study on relationships between yield and its components will improve the efficiencyof a breeding program with appropriate selection criteria. In this study,interrelationships between yield and its components in cantaloupe were investigatedusing sequential path coefficient analysis. To determine important components of yieldin cantaloupe, 49 genotypes generated from 7 × 7 diallel, were evaluated in α-latticedesign with 3 replications. The highest coefficient correlation was obtained betweenfruit weight and fruit number with yield. Sequential stepwise multiple regressionanalysis was performed to organize the predictor variables into first, second and thirdorder paths based on their respective contributions to the total variation of yield andminimum collinearity. Based on the variance inflation factor and magnitude of directeffects, average of fruits weight and number of fruit per plant were considered as firstorder variables and accounted for 96 percent of total variation of yield. The t-test ofsignificance, using standard error values, obtained through bootstrap resampling,indicating that all direct effects were significant. The results also indicated that both twotraits of average of fruits weight and number of fruit per plant could be considered asselection criterion in selecting for increased yield in cantaloupe.}, keywords = {bootstrap analysis,cantaloupe,Correlation,Cucumis melo L,sequential path analysis}, title_fa = {بررسی رابطه بین عملکرد و اجزای آن در ژنوتیپ‌های طالبی بومی ایران}, abstract_fa = {بررسی رابطة بین عملکرد و اجزای عملکرد، راندمان برنامه‌های اصلاحی را با تعیین معیار انتخاب مناسب، بهبود می‌بخشد. در این پژوهش، ارتباط بین عملکرد و اجزای آن در طالبی، با استفاده از تجزیة ضرایب مسیر ترتیبی بررسی شد. برای تعیین اجزای مهم عملکرد در طالبی، 49 ژنوتیپ تولید‌شده در یک طرح تلاقی دی‌آلل 7×7، در قالب یک طرح لاتیس ساده با سه تکرار ارزیابی شدند. بیشترین مقدار همبستگی بین صفات وزن میوه‌ و تعداد میوه با عملکرد مشاهده شد. از روش رگرسیون چندگانه گام‌به‌گام برای قرار‌دادن صفات پیش‌بینی کننده در مسیرهای رتبة اول، دوم و سوم بر‌اساس سهم صفات در توجیه تنوع موجود در عملکرد و نیز حداقل هم‌راستایی انجام شد. بر‌اساس مقادیر تورم واریانس و بزرگی اثرات مستقیم، صفات میانگین وزن میوه‌ها و تعداد میوه به‌‌منزلة متغیرهای رتبة اول انتخاب و 96‌درصد از تغییرات عملکرد را توجیه کردند. آزمون t با استفاده از مقادیر اشتباه معیار به‌دست‌آمده از تحلیل بوت استرپ انجام شد که نشان‌دهندة معنا‌دار‌بودن تمامی اثرات مستقیم بود. نتایج همچنین نشان داد که دو صفت میانگین وزن و تعداد میوه‌ها می‌توانند به‌عنوان شاخص انتخاب برای افزایش عملکرد در طالبی در نظر گرفته شوند.}, keywords_fa = {بوت استرپ,تجزیة ضرایب مسیر ترتیبی,طالبی,همبستگی.‌}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50939.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50939_ee6387503662a485ca37b70ddae3659c.pdf} } @article { author = {Erfani, Javad and Ebadi, Ali and Abdollahi, Hamid and Fattahi Moghaddam, Mohammadreza}, title = {Evaluation of Genetic Diversity of Some Pear (Pyrus spp.) Genotypes and Species based on Morphological Characteristics}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {45}, number = {1}, pages = {11-21}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {10.22059/ijhs.2014.50943}, abstract = {Pears (Pyrus spp.) belongs to the Rosaceae family, which have been cultivated formore than 3000 years. Pears are among the most important fruits in all the temperateregions in about 50 countries of the world. The objectives of this study were to classifypear genotypes based on qualitative and quantitative characteristic and determination oftheir genetic distance. Evaluation of genetic diversity of 47 pear accessions includingEuropean, Asian and wild species, was started since 2008 in University of Tehran andseed & plant certification & registration institute. Result showed that some traits such asfruit size, maximum fruit diameter, fruit shape, shape of base and apex in leaf had highvariability. In this study genotypes were classified according to their characteristics andWard's method. Results derived from cluster analysis divided the genotypes into threemain groups including European, Asian and wild species. Results of simple correlationanalysis showed that leaf blade length and width have positive correlation with fruitweight and size. Results of factor analysis indicated that nine main factors indicated80% of total variance. First and second factors that were related to leaf and fruitcharacteristics, described nearly up to 32% of variance.}, keywords = {Pear,Genetic diversity,Morphological marker,Correlation,Cluster Analysis}, title_fa = {ارزیابی تنوع ژنتیکی برخی از ژنوتیپ‏‌ها و گونه‏‌‌های گلابی با استفاده از خصوصیات مورفولوژیکی}, abstract_fa = {گلابی یکی از محصولات مهم میوه در خانوادة گل‌سرخیان است که بیش از سه هزار سال در مناطق معتدله کشت شده است. هدف از این پژوهش، ارزیابی تنوع ژنتیکی و گروه‌بندی ارقام مطالعه‌شدة گلابی بر‌اساس صفات کمّی و کیفی مهم و تعیین فاصلة ژنتیکی بین آن‌ها بود. بدین منظور این پژوهش با ارزیابی 47 رقم و ژنوتیپ گلابی از گونه‏‌‌های اروپایی، آسیایی و وحشی در گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و مؤسسة تحقیقات اصلاح و تهیة نهال و بذر کرج انجام شد. نتایج ارزیابی صفات بررسی‌شده نشان داد تنوع بالایی در برخی خصوصیات مانند اندازة میوه، موقعیت بیشترین قطر میوه، شکل میوه، شکل نوک و قاعدة برگ وجود دارد. در این بررسی تجزیة کلاستر به روش وارد (Ward) و با استفاده از تمام صفات بررسی‌شده انجام شد. ژنوتیپ‏‌‌های بررسی‌شده در فاصلۀ 20 به سه گروه اصلی تقسیم شدند به‌طوری‌که گونة آسیایی، گونه‏‌‌های وحشی و گونة اروپایی در گروه‏‌‌های جداگانه قرار گرفتند. نتایج تجزیة همبستگی سادة صفات نشان داد که صفات مرتبط با برگ از‌جمله طول پهنک و عرض پهنک همبستگی مثبت و معناداری با صفات مرتبط با میوه مانند وزن میوه و اندازة میوه دارد. وزن میوه همبستگی منفی با مقدار قند و اسید داشت. نتایج تجزیه به عامل‏‌‌های اصلی نشان داد، 9 عامل اصلی نزدیک به 80درصد از واریانس کل را توجیه می‌کند. در بین عامل‌‌ها، فاکتور اول و دوم که بیشتر مربوط به صفات کمّی مرتبط با میوه و برگ بود نزدیک به 32درصد واریانس را توجیه کرده است.}, keywords_fa = {آنالیز کلاستر,تنوع ژنتیکی,صفات مورفولوژیک,گلابی,همبستگی‌}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50943.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50943_abfebc6e7ad61dffaaa551598782d0cf.pdf} } @article { author = {Amiri Khah, Rahim and Etemadi, Nematollah and Farahmand, Shokoufeh and Nikbakht, Ali}, title = {Effect of Trinexapac-Ethyl on the Quality and Physiological Constituents of Perennial Ryegrass (Lolium perenne L.) in the Salinity Conditions}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {45}, number = {1}, pages = {23-33}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {10.22059/ijhs.2014.50942}, abstract = {Turf is one of the most important ground covers and it is one of the main elements ofurban landscape design. Plant growth regulators, such as growth inhibitors, are widelyused in turfgrass management to suppress shoot growth and inflorescences production.This experiment was conducted to determine the interactive effects of trinexapac-ethyl(TE) and salinity on the growth, visual quality, and chemical constituents of perennialryegrass (Lolium perenne L.). Plants were grown hydroponically under four levels ofsalinity (1.5 (control), 2.5, 5.0 and 7.5 dS/m) and three levels of trinexapac-ethyl (0,0.02, and 0.04 g/m2). The results showed that growth rate of perennial ryegrassdecreased significantly with both trinexapac-ethyl and salinity treatments, although thedifferences in growth rate were not significant between trinexapac-ethyl treatments at0.02 and 0.04 g a.i./m2 application rates. Root penetration depth, fresh and dry weightsincreased by trinexapac-ethyl, while salinity decreased them. The results showed thattotal chlorophyll, chlorophyll a, chlorophyll b, and proline concentrations increased byapplication of trinexapac-ethyl, while TE had no significant effect on the carotenoidcontent. Salinity treatment decreased total chlorophyll, chlorophyll a, chlorophyll b, andcarotenoid content, but increased proline concentration. Overall, it can be suggested thatfor improving the tolerance of perennial ryegrass to salinity up to 2.5 dS/m and reducedmowing frequency, the turf should be sprayed monthly with TE at 0.02 g/m2.}, keywords = {growth rate,perennial ryegrass,proline,trinexapac-ethyl,salinity}, title_fa = {اثر ترینگزاپک‌اتیل بر کیفیت و ویژگی‌های فیزیولوژیک چمن لولیوم دائمی (Lolium perenne L.) در شرایط شوری}, abstract_fa = {چمن از مهم‌ترین گیاهان پوششی و از عناصر اصلی و جزء لاینفک طراحی فضای سبز به شمار می‌آید. تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهی مثل بازدارنده‌های رشد به‌طور گسترده‌ای در مدیریت چمن برای کاهش رشد رویشی و در‌نتیجه کاهش نیاز آبی استفاده می‌شوند. این آزمایش برای بررسی کاربرد ترینگزاپک‌اتیل در شرایط تنش شوری بر میزان رشد، کیفیت ظاهری و ویژگی‌های فیزیولوژیک چمن لولیوم چندساله انجام شد. تیمارهای به‌کار‌رفته شامل چهار سطح شوری [5/1 (شاهد)، 5/2، 0/5 و 5/7 دسی‌زیمنس بر متر] و سه سطح ترینگزاپک‌اتیل [0، 02/0 و 04/0 گرم در متر‌مربع] بودند. نتایج نشان داد که هر دو تیمار شوری و ترینگزاپک‌اتیل سبب کاهش معنادار میزان رشد چمن لولیوم چندساله می‌شود، اگرچه بین دو غلظت 02/0 و 04/0 گرم در مترمربع ترینگزاپک‌اتیل تفاوت معناداری از نظر میزان رشد وجود نداشت. کاربرد ترینگزاپک‌اتیل، عمق نفوذ ریشه، وزن‌ تر و خشک ریشه را افزایش داد و تیمار شوری موجب کاهش آن‌ها شد. نتایج نشان داد که میزان کلروفیل کل، کلروفیل آ، کلروفیل ب و غلظت پرولین با کاربرد ترینگزاپک‌اتیل افزایش یافتند، در‌حالی‌که ترینگزاپک‌اتیل تأثیر معناداری بر غلظت کاروتنوئیدها نداشت. تیمار شوری میزان کلروفیل کل، کلروفیل آ، کلروفیل ب و کاروتنوئیدها را کاهش داد ولی سبب افزایش میزان پرولین چمن شد. نتایج این پژوهش نشان داد برای بهبود مقاومت به شوری چمن لولیوم چندساله تا شوری 5/2 دسی‌زیمنس و کاهش تعداد دفعات سربرداری، می‌توان از کاربرد ماهانه 02/0 گرم در مترمربع ترینگزاپک‌اتیل استفاده کرد.}, keywords_fa = {پرولین,ترینگزاپک‌اتیل,تنش شوری,لولیوم دائمی,میزان رشد}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50942.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50942_68bc9f9e19f8183ee585baafedb49875.pdf} } @article { author = {Jannatizadeh, Abasali and Fatahi Moghadam, Mohammadreza and Zamani, Zabihollah and Babalar, Mesbah and Abbasi, Alireza and Abedini, Mohammad}, title = {Evaluation or supercooling temperatures in apricot flowers}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {45}, number = {1}, pages = {35-43}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {10.22059/ijhs.2014.50947}, abstract = {Late spring frost damage is the main factor that limits apricot production in Iran.This research was aimed to evaluate the damage of freezing in two apricot cultivarflowers: ʽʽNasiriʼʼ and ʽʽNori-Dirrasʼʼ during spring 2011. Reproductive organs of thesecultivars at two phenological stages, popcorn and full bloom, were transferred toprogrammable freezer with temperature touch down from 5°C to -10°C. Temperaturewere detected by the mean of thermocouple and recorded by a data logger connected toa PC Computer. According to the results, differences between two cultivars andinteraction of cultivar and phenological stages were not significant, whereas the effectof phenological stage was significant. The lowest supercooling temperature was -6.1°Cand recorded at full bloom stage in ʽʽNori-Dirrasʼʼ. More than 30% of ʽʽNori-Dirrasʼʼbuds and more than 60% of its flowers showed less supercooling than -5°C. Accordingto this result, ʽʽNori-Dirrasʼʼ showed lower supercooling temperature than ʽʽNasiriʼʼ.}, keywords = {Nasiri,Noori-Dirras,Spring frost,supercooling}, title_fa = {بررسی دماهای سوپرکولینگ در گل‌های زردآلو}, abstract_fa = {سرمازدگی دیررس بهاره از مهم‌ترین مشکلات و محدودیت‏های تولید زردآلو در ایران است. این پژوهش با هدف بررسی میزان آسیب‌پذیری به سرما در دو رقم زردآلوی نصیری و نوری دیررس در سال 1390 انجام شد. در دو مرحلۀ فنولوژیکی پاپ‏کورن و تمام‏گل، گل‏های این ارقام در دستگاه سرماساز قابل برنامه‌ریزی قرار گرفتند و دمای آن به‌تدریج از 5 درجۀ سانتی‏گراد تا 10- درجۀ سانتی‏گراد کاهش یافت. دمای نمونه‌ها نیز توسط حسگرهای دمایی به دستگاه پردازشگر متصل به کامپیوتر منتقل و ثبت شدند. بر‌اساس نتایج به‌دست‌آمده اختلاف دمای سوپرکولینگ بین دو رقم و اثر متقابل رقم و مرحلۀ فنولوژیکی معنادار نبود، در‌حالی‌که اثر مرحلۀ فنولوژیکی در سطح 5درصد معنادار بود. کمترین دمای سوپرکولینگ ثبت‌شده 1/6- درجۀ سانتی‏گراد در رقم نوری دیررس و مرحلۀ تمام‌گل بود. در رقم نوری دیررس بیش از 30درصد جوانه‏ها در مرحلۀ پاپ‌کورن و بیش از 60‌درصد گل‏ها در مرحلۀ تمام‌گل سوپرکولینگ کمتر از 5- درجۀ سانتی‏گراد نشان دادند. با توجه به یافته‏های این پژوهش می‏توان گفت که رقم نوری دیررس آسیب‌پذیری کمتری در مقایسه با رقم نصیری در شرایط تنش سرمای بهاره دارد.}, keywords_fa = {سرمازدگی بهاره,سوپرکولینگ,نصیری,نوری دیررس}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50947.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50947_202113336672aabab9451fbbb496e93e.pdf} } @article { author = {Lotfi, Abbas and Gharaghani, Ali and Tafazoli, Enayatoolah and Niazi, Ali and Eshghi, Saeed and Mozafari, Ali-Akbar}, title = {Investigation of Genetic Diversity and Relationships of ‘Kurdistan’ Strawberry to some Commercial Cultivars using Microsatellite Markers}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {45}, number = {1}, pages = {45-54}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {10.22059/ijhs.2014.50940}, abstract = {In order to evaluate genetic relationship, diversity and possible genetically andphysical mixing of Kurdistan cultivar with Russian, American and European cultivars acollection of 33 samples including: 20 accessions of cv. Kurdistan from different fieldsof Kurdistan province, 7 Russian and 6 American and European cultivars were analyzedusing 10 molecular markers. Result indicated that in each microsatellite locus, between4 to 8 (with an average of 5.5) alleles were seen and Polymorphism information contentof loci varied between 0.59- 0.86. Using cluster and also factor analysis, cultivars weredivided in to 8 groups: (including 2 main groups of Kurdistan cultivar samples andRussian cultivars, the rest of the commercial cultivars were placed in the 4th to 8thgroups. High Similarity was obtained between Kurdistan cultivar and Russian Cultivars.In comparison to American and European cultivars, considering historical background,it could mean that Kurdistan variety might have been a Russian cultivar originally,which has brought to Iran in the past. Results of this study revealed some cases ofphysical mixing of Kurdistan strawberry with other commercial cultivars in growingfields and also a case of mutation of this cultivar.}, keywords = {Kurdistan strawberry,Genetic relationship,genetic mixing,microsatellite marker,commercial strawberry cultivars}, title_fa = {ارزیابی تنوع و روابط ژنتیکی توت‌فرنگی رقم کردستان با تعدادی از ارقام تجاری‌ با استفاده از نشانگرهای ریز‏ماهواره}, abstract_fa = {به‌منظور ارزیابی روابط ژنتیکی توت‌فرنگی رقم کردستان و همچنین تغییرات ژنتیکی و اختلاط ژنتیکی احتمالی این رقم با دیگر ارقام تجاری 33 نمونه گیاهی شامل: 20 نمونه از رقم کردستان از مزارع مختلف و قدیمی استان کردستان با 7 رقم و دورگه روسی و 6 رقم تجاری معروف دنیا با 10 نشانگر ریزماهواره آنالیز شد. در هر جایگاه ریزماهواره بین 4‌‌ تا 8 آلل (میانگین 5/5 آلل) مشاهده شد و محتوای چند‌شکلی اطلاعات نشانگرها بین ‌59/0‌تا 86/0 متغیر بود. با استفاده از تجزیه و تحلیل خوشه‏‌‌ای و همچنین تجزیه و تحلیل مختصات اصلی، ارقام در هشت گروه (شامل دو گروه اصلی نمونه‌‏های رقم کردستان و ارقام و دورگه‌های روسی و ارقام تجاری هر کدام یک گروه) قرار گرفتند. نمونه‌های رقم کردستان قرابت بیشتری با ارقام روسی در مقایسه با ارقام آمریکایی و اروپایی داشتند که با توجه به پیشینة تاریخی آن می‏‏تواند بیانگر این باشد که توت‌فرنگی رقم کردستان احتمالاً یک رقم روسی است که در گذشته وارد ایران شده است. در این مطالعه مواردی از اختلاط فیزیکی رقم کردستان با ارقام تجاری دیگر در مزارع و همچنین یک مورد وقوع جهش در این رقم مشاهده شد.}, keywords_fa = {اختلاط ژنتیکی,ارقام تجاری توت‌فرنگی,توت‌فرنگی رقم کردستان,روابط ژنتیکی,نشانگر ریز‌‌ماهواره‌}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50940.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50940_e3ff7c6c84ab25b54775bcc54c926ab6.pdf} } @article { author = {Karimi, Masoumeh and Kalantari, Siyamak and Naderi, Rouhangiz and Shafiei, Mohammadreza}, title = {Quality and Quantity Characteristics of Two Gladiolus Cultivars (Gladiolus grandiflorus cv. White Prosperity and Ruse Supreme)}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {45}, number = {1}, pages = {55-66}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {10.22059/ijhs.2014.50941}, abstract = {Storage conditions influence quality of gladiolus corms which thereby affects qualityof flowers. In the present study, the effects of pre-storage curing and differenttemperature conditions on corm germination and various vegetative and reproductivegrowth parameters of Gladiolus grandiflorus cv. White Prosperity and Gladiolusgrandiflorus cv. Ruse Supreme were studied. Application of pre-storage curing with oneor two months of cold treatment 50C resulted in the best dormancy release and fasterbolting. These corms produced better plant and cut flower quality. The elongation offlowering shoot and flowering delayed when the corms stored at 50C for the wholestorage period, but produced good quality cut flowers, showing interruption ofdormancy release. In the other hand, the corms stored during whole storage period at130C had lower and longer plant emergency and produced lower quality plants andflowers. This shows that dormancy release was not completed. The corms stored in noncontrolledtemperature room showed growth and production characteristics betweenthese two categories. The observation and data for both cultivars showed the sametendency.}, keywords = {cold treatment,curing,storage}, title_fa = {تأثیر شرایط نگهداری پداژه بر خصوصیات کمّی و کیفی دو رقم گل گلایل (Gladiolus grandiflorus) ارقامWhite Prosperity و Rose Supreme}, abstract_fa = {خصوصیات کیفی پداژه، یکی از عوامل اثرگذار بر کیفیت گل بریدة گلایل است، از‌این‌رو شرایط نگهداری پداژه در انبار در زمان استراحت و هنگام جابه‌جایی بر روی کیفیت گل تأثیر‌گذار است. در این پژوهش اثر التیام‌دهی پداژه قبل از انبار و شرایط مختلف نگهداری پداژه بر صفات رویشی، زایشی، کیفیت و عمر پس از برداشت دو رقم گل گلایل سفید و صورتی بررسی شد. نتایج نشان داد با التیام‌دهی قبل از انبار و اعمال دمای 5 درجة سانتی‌گراد به‌مدت یک و دو ماه قبل از کشت پداژه، درصد جوانه‌زنی، رشد رویشی و زایشی گیاهان به‌دست‌آمده بهبود پیدا می‌کند. همچنین تعداد روز از کشت تا جوانه‌زنی و گلدهی در این پداژه‌ها کاهش یافت و پداژه‌‌های تولید‌شده و گل‌‌های شاخه‌بریده در این گیاهان نیز از کیفیت بهتری برخوردار بود. پداژه‌هایی که تا انتهای دورة انبارمانی در دمای 5 درجة سانتی‌گراد نگهداری شدند، بیشترین تعداد روز از کشت تا گلدهی را داشتند ولی گل‌‌های به‌دست‌آمده از این پداژه‌ها کیفیت بسیار خوبی داشتند. گیاهان و گل‌های تولید‌شده از پداژه‌هایی که تا انتهای دورة انبارمانی در دمای 13 درجة سانتی‌گراد قرار داشتند پایین‌ترین کیفیت را داشتند. نگهداری پداژه‌ها در انبار معمولی بدون کنترل دما به تأخیر جوانه‌زنی و رشدی بینابین تیمارهای بالا و تولید گیاهانی با کیفیت متوسط منجر شد. نتایج به‌دست‌آمده در هر دو رقم روند مشابهی را نشان داد.}, keywords_fa = {التیام‌دهی,انبار,تیمار سرمایی}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50941.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50941_90d4bca217f3d188667510e346268a64.pdf} } @article { author = {Madadzadeh, Nader and Hassanpour Asil, Moazam and Roein, Zeynab}, title = {Effect of Essential Oils and Silver Nanoparticles (SNP) on Vase Life of Alstroemeria Cut Flowers (cv. Sukari)}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {45}, number = {1}, pages = {67-78}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {10.22059/ijhs.2014.50946}, abstract = {In order to examine the effects of essential oils and silver nanoparticles as anantimicrobial preservative in the solutions of Alstroemeri cv. Sukari cut flowers, anexperiment was conducted with 11 treatments and 3 replications in a completelyrandomized design. In this study, we used essences of carvacrol, thymol and Zataria oilwithconcentrations of 50 and 100 mg L-1 and silver nanoparticles with concentrationsof 5, 10 and 15 mg L-1 with 3% sucrose. Alstroemeria cut flowers were pulsed for 24hours by these compounds. Results showed that the average vase life of flowers thattreated with distilled water and 3% sucrose as a control treatments were 8.66 and 8.33days, respectively.. The vase life of cut flowers was improved by 50 mg L-1 carvacrol +3% sucrose (14.83 day) and 5 mg L-1 silver nanoparticles+ 3% sucrose (14.16 day).Vase life of cut flowers that treated with carvacrol 50 mg L-1 + sucrose 3% and silvernanoparticles+ sucrose 3% was 5.5 days higher compared to other treatments.Treatment of 50 mg L-1 carvacrol + sucrose 3% and 5 mg L-1 silver nanoparticles+sucrose 3% delayed leaf yellowing in cut Alstroemeria flowers during vase life (5 days).So, petal abscission time and the leaf yellowing decreased. Zataria oil did not improvevase life. Maximum water uptake, relative fresh weight and chlorophyll contents wereobserved in treatments with 50 mg L-1 carvacrol + sucrose 3% and 5 mg L-1 silvernanoparticles + sucrose 3%.}, keywords = {Carvacrol,leaf yellowing,pulsing treatment,Thymol,Zataria oil}, title_fa = {تأثیر اسانس‏های گیاهی و نانوذرات نقره بر ماندگاری گل ‏بریدنی آلسترومریا رقم سوکاری}, abstract_fa = {به‌منظور بررسی اثر اسانس‏های گیاهی و نانوذرات نقره به‌عنوان ترکیبات ضد میکروبی در محلول‏های‏ نگهدارندة گل بریدنی آلسترومریا (SPP. Alstroemeria) رقم سوکاری، آزمایشی با 11 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در این پژوهش از اسانس‏های کارواکرول، تیمول و آویشن شیراز در غلظت‏های 50 و 100 میلی‏گرم در لیتر و نانوذرات نقره در غلظت‏های 5، 10 و 15 میلی‏گرم در لیتر به همراه ساکارز 3‌درصد استفاده شد. ساقة گل‏های بریدنی آلسترومریا به‌مدت 24 ساعت با این ترکیبات تیمار شد. نتایج نشان داد میانگین ماندگاری گل‏های تیمار‌شده با آب مقطر و ساکارز 3درصد به‌منزلة تیمارهای شاهد به‌ترتیب 66/8 و 33/8 روز بود، در‌حالی‏که میانگین ماندگاری گل‏های تیمار‌شده با اسانس کارواکرول 50 میلی‏گرم در لیتر + ساکارز 3درصد و نانوذرات نقره 5 میلی‏گرم در لیتر + ساکارز 3درصد، به‌ترتیب 83/14 و 16/14 روز بود که تیمار با اسانس کارواکرول و نانوذرات نقره حدود 5/5 روز ماندگاری گل را بیشتر از تیمارهای دیگر افزایش داد. زردی برگ در تمامی تیمارها زودتر از ریزش گلبرگ مشاهده شد ولی در دو تیمار ذکر‌شده، زردی برگ حدود 5 روز دیرتر از شاهد اتفاق افتاد به‌طوری‌که فاصلة بین ریزش گلچه و زردی برگ کاهش یافت. اسانس آویشن شیراز تأثیر معنا‏داری بر ماندگاری گل نداشت. بیشترین جذب آب، وزن تر نسبی و میزان کلروفیل نیز در تیمارهای اسانس کارواکرول در غلظت 50 میلی‏گرم در لیتر + ساکارز 3درصد و نانوذرات نقره 5 میلی‏گرم در لیتر + ساکارز 3درصد بود.}, keywords_fa = {اسانس آویشن شیراز,تیمار کوتاه‌مدت,تیمول,زردی برگ,کارواکرول}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50946.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50946_ef2dbb405eb5d5cf8ad5c971cd6769a2.pdf} } @article { author = {Behrouzi, Shahram and Mostofi, Yunes and Zamani, Zabihollah and Ahmadi, Ahmad and Ranjbar, Ishagh and Adib Neishabouri, Jomaneh}, title = {Evaluation of Quality Changes on ‘Elberta’ Peach during Storage with Modified Atmosphere Packaging (MAP)}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {45}, number = {1}, pages = {79-91}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {10.22059/ijhs.2014.50944}, abstract = {In the present research, effects of modified atmosphere packaging (MAP) includingthree gas combinations and two packaging films (Low density polyethylene (LDPE) andPolypropylene (PP)) on postharvest quality and storage-life of 'Elberta' peach wereevaluated. The study was conducted as a factorial experiment based on CRD(completely randomized design) with three replicates for 9 weeks. Fruits were stored at1oC and 90% relative humidity (RH). Packages with air combination considered ascontrol. Samples were taken out each week and quality parameters of the fruits (colorindex, weight loss, firmness, total soluble solids, titratable acidity, pH, ethyleneproduction and TSS/TA ratio) were measured after 24hr at room temperature. Resultsshowed that fruits in the modified atmosphere packaging had better preservation ofquality characteristics. Factors such as firmness, pH, TA, TSS and TSS/TA ratiomaintained better in LDPE film compared to polypropylene film. Ethylene productionin polypropylene film was less than LDPE film. Gas combination of 10% CO2 and 2%O2 maintained a better quality according to firmness, pH, TA, weight loss, TSS/TA ratioand reduced ethylene production compared to treatment of 5% CO2 and 2% O2. Inconclusion, in LDPE film with gas combination of 10% CO2 and 2% O2, quality wasmaintained better and the storage-life of 'Elberta' peach was extended for 63 days.}, keywords = {ethylene production,low density polyethylene,polypropylene quality,storage-life}, title_fa = {بررسی تغییرات کیفی هلوی رقم آلبرتا در طول انبار با بسته ‏بندی اتمسفر تعدیل‌یافته (MAP)}, abstract_fa = {در این پژوهش تأثیر بسته‏بندی با اتمسفر تعدیل‌یافته با سه ترکیب گازی مختلف و دو نوع پوشش پلاستیکی (پلی‏اتیلن با دانسیتة پایین و پلی‏پروپیلن) در طول 9 هفته نگهداری در انبار بر ویژگی‏های کیفی و عمر ماندگاری هلوی رقم آلبرتا در یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی مطالعه شد. میوه‏ها بعد از تیمار در سردخانه در دمای یک درجة سانتی‏گراد با رطوبت نسبی 90‌درصد نگهداری شدند و میوه‌های بسته‏بندی با ترکیب هوا، به‌منزلة شاهد در نظر گرفته شدند. میوه‏های تیمار‌شده هر هفته از انبار خارج و پس از 24 ساعت نگهداری در دمای اتاق از نظر فاکتورهای مختلف کیفی مثل رنگ ظاهری، کاهش وزن، سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون، pH، تولید اتیلن و شاخص TSS/TA میوه اندازه‏گیری شدند. نتایج نشان داد که میوه‏ها در شرایط اتمسفر تعدیل‌یافته ویژگی‏های کیفی را بهتر حفظ کردند. پوشش پلی‏اتیلن فاکتور‏‏های سفتی میوه، pH، TA، TSS و شاخص TSS/TA میوه را بهتر از پلی‏پروپیلن حفظ کرد. تولید اتیلن در پوشش پلی‏پروپیلن کمتر از پلی‏اتیلن بود. ترکیب گازی با حفظ سفتی، pH، TA، کاهش وزن، شاخص TSS/TA و کاهش تولید اتیلن بهتر از ترکیب گازی (O22% + CO25%) بود. در‌مجموع تیمار پوشش پلی‏اتیلن با ترکیب گازی ( O22% + CO210%) سبب حفظ کیفیت و افزایش عمر انبار‏مانی هلو رقم آلبرتا به‌مدت 63 روز شد.}, keywords_fa = {پلی‏ اتیلن با دانسیته پایین,پلی‏پروپیلن,تولید اتیلن,عمر انبار‏مانی,کیفیت}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50944.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50944_b99fc7caecab4b47b3aca8cbbba06c55.pdf} } @article { author = {Rostami, Hojatollah and Tabatabei, Seyed Jalal and Zare Nahandi, Faribourz and Rahman Pour Azar, Mohammad}, title = {Effects of Different Concentrations of Boron on Concentration and Distribution of this Element and some other Nutrients in Hydroponic Condition in two Olive Cultivars}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {45}, number = {1}, pages = {93-101}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {10.22059/ijhs.2014.50945}, abstract = {Boron toxicity usually occurs in arid and saline soils. Among all the pollutant'sresource, irrigation water is the most important factor in boron elevating in the soil.Modification of boron-rich soils is difficult and in this case, resistant varieties can playan important role in increasing the cultivation in areas with high boron level. To assessthe effects of different concentrations of boron on nutrient concentration and itsdistribution in olive plants, a factorial experiment was carried out in completelyrandomized design with six levels of boron (0,2, 10, 20, 30, 40 and 50 mg L-1) and twovarieties (Konservolia and Amygdalolia) with four replicates. Results showed that withincreasing the levels of boron, the level of nitrogen, phosphorus, potassium and calciumdecrease significantly. With increasing of boron concentration to 50 mg L-1, nitrogenlevels decreased to 47% in Amygdalolia compared to control. Boron concentrations inall plant parts increased with increasing boron level in the nutrient solution. Describeddiagnostic symptoms of boron toxicity were appeared 45 days after beginning of theexperiment in the concentrations of (30, 40 and 50 mg L-1) and in Konservolia appeared75 days after beginning of the experiment in the concetrations of 40 and 50 mg L-1.}, keywords = {boron,diagnostic symptoms,nutrient uptake,olive,Toxicity}, title_fa = {اثر غلظت‏های مختلف بور بر غلظت و توزیع این عنصر و برخی عناصر غذایی دیگر در دو رقم زیتون در شرایط آبکشت}, abstract_fa = {سمیت بور یکی از اختلالاتی است که در خاک‏های شور و مناطق خشک دیده می‏شود. از بین تمامی منابع آلوده‏کننده، آب آبیاری مهم‌ترین عامل افزایش بور در خاک است. اصلاح خاک‏های غنی از بور مشکل است و ارقام می‏توانند نقش مهمی در مقاومت به سمیت بور ایفا کنند. بدین منظور و برای ارزیابی اثر غلظت‏های مختلف بور بر غلظت عناصر و نیز توزیع بور در گیاه زیتون آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش سطح بور (2/0، 10، 20، 30، 40 و 50 میلی‌گرم در لیتر) و دو رقم زیتون (کنسروالیا و آمیگدالولیا) همراه با چهار تکرار در شرایط گلخانه اجرا شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح بور میزان نیتروژن، فسفر، پتاسیم و کلسیم در برگ‏ها کاهش معناداری می‏یابد. میزان نیتروژن رقم آمیگدالولیا با افزایش غلظت بور به 50 میلی‏گرم در لیتر 47‌درصد در مقایسه با شاهد کاهش یافت. غلظت بور در همة قسمت‏های گیاه با افزایش سطوح بور در محلول غذایی افزایش یافت. علائم ظاهری سمیت بور توصیف‌شده در این پژوهش 45 روز بعد از شروع آزمایش ابتدا در رقم آمیگدالولیا در غلظت‏های (30، 40 و 50 میلی‏گرم در لیتر) و در رقم کنسروالیا 75 روز بعد از آزمایش در تیمارهای 40 و 50 میلی‏گرم در لیتر ظاهر شد.}, keywords_fa = {جذب عناصر,زیتون,سمیت بور,علائم ظاهری‌}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50945.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50945_40457da52dacbd552c77d3cd3bf87103.pdf} } @article { author = {Majidian, Nasrin and Naderi, Rouhangiz and Babalar, Mesbah and Nazeri, Vahideh and Majidian, Majid}, title = {Evaluation of Relation between Carbohydrate with Development and Senescence in Lilium LA Hybrid cv. “CebDazzle”}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {45}, number = {1}, pages = {103-114}, year = {2014}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {10.22059/ijhs.2014.50938}, abstract = {Lilium flowers vase life are associated by different factors which influence lifequality of plant. Sugars are generally used to extend the vase life of the most cutflowers. Such beneficial effects have been associated with an improvement of waterrelations and an increase in available energy for respiration by floral tissues. In order todetermine the importance of carbohydrate distribution in regulation of development andsenescence, the role of sucrose was characterized based on completely randomizeddesign in lilium LA hybrid "Ceb Dazzle" flowers. Postharvest flower longevity afteranthesis of detached buds was well correlated with total carbohydrate content of thetepals at harvest time. Longevity of attached flowers remained constant within theinflorescence, likely due to postharvest redistribution of tepal carbohydrate. Byincreasing the buds growth, starch amount was increased. Buds with 80 mm length hadthe most amount of starch. In development time of buds, changes trend in sucrose,glucose, and fructose level was the same, approximately. The nearly identical amountsof fructose and glucose within lily tepals suggest that sucrose is probably converted byinvertase, rapidly. It seems that reduced sugars supply a large proportion of thecarbohydrate pool in the tepals. The flower buds are active metabolic centers, since thetranslocation sugar is probably sucrose. However, sugar application in the vase solutioninduced more development of leaf yellowing when compared to those in a sugarlesssolution and higher concentrations of sucrose caused leaf blackening.}, keywords = {bud,Carbohydrate,LA hybrid lilium (Longiflorum×Asiatic hybrids),leaf yellowing,Senescence}, title_fa = {بررسی رابطه بین کربوهیدرات با نمو و پیری گل لیلیوم هیبرید LA رقم سبدازل}, abstract_fa = {عمر گلدانی لیلیوم به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که این عوامل، کیفیت زندگی گیاه را تحت‌تأثیر قرار می‌‌دهند. به‌طور‌کلی، قندها برای گسترش عمر گلدانی گل‌های بریده استفاده می‌شوند. چنین اثرات مفیدی، با بهبود روابط آبی و افزایش انرژی در دسترس بافت‌های گل، برای تنفس در ارتباط است. برای تعیین اهمیت توزیع مجدد کربوهیدرات‌ها در تنظیم نمو و پیری، نقش ساکارز در لیلیوم هیبرید LA سبدازل بررسی شد. این آزمایش به‌صورت طرح کاملاً تصادفی انجام شد. عمر پس از برداشت گل پس از شکوفایی جوانه‌های جدا‌شده از گل‌آذین، با مقدار کل کربوهیدرات گلپوش در موقع برداشت همبستگی داشت، در‌حالی‌که طول عمر گل‌های متصل به گل‌آذین، تقریباً ثابت باقی می‌‌ماند که احتمالاً به‌علت توزیع مجدد کربوهیدرات‌هاست. مقدار کربوهیدرات موجود در گلپوش‌ها، یک فاکتور کلیدی در نمو و پیری گل لیلیوم است. با افزایش رشد جوانه، مقدار نشاسته در گلپوش جوانه‌ها افزایش یافت، به‌گونه‌ای که در جوانه‌های 80 میلی‌متری بیشترین مقدار نشاسته (3/10 میلی‌گرم در گرم وزن خشک) مشاهده شد.در زمان نمو جوانه‌های گل لیلیوم، روند تغییرات ساکارز، گلوکز و فروکتوز تقریباً همانند است. وجود مقادیر تقریباً یکسانی از گلوکز و فروکتوز درون گلپوش‌های لیلیوم نشان می‌دهد که احتمالاً ساکارز، توسط اینورتاز سریعاً تبدیل می‌شود. به نظر می‌رسد که قندهای احیایی، بخش بزرگی از ذخیرة کربوهیدرات در گلپوش‌ها را فراهم می‌کنند. جوانه‌های گل مراکز فعال متابولیکی هستند و احتمالاً قند انتقالی در آن‌ها ساکارز است. اما کاربرد قند در محلول گلدانی، سبب زردی بیشتر برگ‌ها در مقایسه با محلول بدون قند شد و غلظت‌های بیشتر ساکارز هم سبب سیاه‌شدن برگ‌ها شد.}, keywords_fa = {پیری,جوانه,زردی برگ,کربوهیدرات,لیلیوم هیبرید LA (Longiflorum×Asiatic hybrids)}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50938.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_50938_404d3db3afe018f6967b2f1033484841.pdf} }