@article { author = {peyvast, gholam ali and zare bowani, mohammad reza and sami zade lahiji, habib-o-lah}, title = {The Effect of Silicon on Nutrient and Nitrate Content in Lettuce}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {Considering the positive effects of silicon on salinity resistance by some agricultural plants, an investigation was conducted with a completely randomized design of three replications. The main objective was to determine the effect of silicon on nutrient content and nitrate accumulation in lettuce. Electrical conductivity was adjusted at 3 mmhos/cm through addition of NaCl. Silicon was added through addition of a silicate compound in the ratio of 0, 0.5, 1.0 and 2.0 mM/lit. Mean analysis showed that calcium and magnesium contents of lettuce were increased in 0.5 mM L-1 treatment while a higher amount of silicon decreased the amount of calcium, magnesium and phosphorus. Increasing of Si up to 2.0 mM L-1 increased the amounts of potassium, total nitrogen and nitrate in the plant, whereas the amount of Na was decreased through this addition of silicon.}, keywords = {".,.,Lettuce,nutrient elements,Salinity stress}, title_fa = {تاثیر سیلیسیم بر روی عناصر غذایی و مقدار نیترات در کاهو}, abstract_fa = {با توجه به تاثیر مثبت سیلیسیم بر افزایش مقاومت به شوری تعدادی از محصولهای کشاورزی، به منظور بررسی اثر سیلیسیم بر تعدادی از عناصر غذایی و مقدار نیترات?در کاهو تحت شرایط تنش شوری آزمایشی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. هدایت الکتریکی محلول غذایی بوسیله کلرید سدیم تا میزان 3? میلی‌موس بر سانتیمتر افزایش یافت. سیلیسیم اضافه شده از یک ترکیب سیلیکات محلول در غلظتهای صفر، 5/0، 0/1 و 0/2 میلی‌مول در لیتر بود. مقایسه میانگین‌ها نشان داد که تیمار 5/0 میلی‌مول در لیتر سیلیسیم بیشترین میزان کلسیم و منیزیم را در بافت‌های کاهو داشته است. افزایش بیشتر از نیم میلی‌مول سیلیسیم در لیتر باعث کاهش میزان کلسیم، منیزیم و فسفر در گیاه گردید. همچنین افزایش مقدار سیلیسیم از 0/1 به 0/2 میلی‌مول سیلیسیم در لیتر باعث افزایش میزان پتاسیم، نیتروژن کل و نیترات و کاهش سدیم گیاه گشت.}, keywords_fa = {تنش شوری,عناصر غذایی,کاهو}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20651.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20651_f9fc948f2904481a2727bcbe230b181e.pdf} } @article { author = {mahmoodi pour, aghil and asna ashari, mahmood and Gholami, Mansoor and Karami, Omid}, title = {Effect of UV Ray on Resveratrol Production in Leaf and Fruit of Two Iranian Grape (Vitis Viniverum) Cultivars}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {.,grape,High Performance Liquid Chromatography (HPLC),Resveratrol,UV ray}, title_fa = {اثر پرتو فرابنفش بر تولید رسوراترول در برگ و میوه دو رقم انگور (Vitis vinifera L.) ایرانی}, abstract_fa = {رسوراترول (3،5،'4- تری هیدروکسی استیلبن) یک ترکیب آروماتیک ارزشمند است که از سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی در انسان جلوگیری می‌کند. این ماده از میوه (در سه مرحله) و برگ دو رقم انگور ایرانی (رجبی سفید شیراز و کشمشی قرمز) با پیرایش یک شیوه عمومی استخراج و با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا مورد ارزیابی کمی قرار گرفت. مقدار رسوراترول موجود در میوه و برگ رقم رجبی سفید شیراز بیش از رقم کشمشی قرمز و میزان این ماده در میوه‌های هر دو رقم بیش از برگ‌های آن‌ها بود. میزان تجمع رسوراترول در هر دو رقم در ابتدای رشد و نمو میوه (4 هفته پس از مرحله تمام گل) بیشتر از مراحل بعد (8 هفته پس از مرحله تمام گل و رسیدن کامل میوه) اندازه‌گیری شد بطوریکه مقدار تجمع آن از ابتدای رشد و نمو میوه تا مرحله رسیدن کامل سیر نزولی داشت و در موقع رسیدن کامل میوه به کمترین میزان خود رسید. میوه‌ها و برگ‌های دو رقم مورد آزمایش تحت تأثیر تیمار پرتو فرابنفش (با طول موج 254 نانومتر) قرار گرفت و میزان رسوراترول آنها پس از تیمار اندازه‌گیری شد و این میزان بطور معنی‌داری نسبت به شاهد افزایش یافت. میوه‌های هر دو رقم تحت تأثیر تیمارهای مذکور در مرحله 4 هفته پس از تمام گل واکنش بهتری نشان داده و رسوراترول بیشتری انباشته کردند، اما میزان تجمع این ماده در مراحل بعدی (8 هفته پس از مرحله تمام گل و رسیدن کامل میوه) سیر نزولی داشت بطوریکه اثر تیمارهای یاد شده روی تولید رسوراترول در میوه‌های کاملا" رسیده به حداقل خود رسید.}, keywords_fa = {انگور,پرتو فرا‌ بنفش,رسوراترول,کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20652.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20652_c8e17bcfee47045de5e87736650ff8c6.pdf} } @article { author = {Khalili, Fariba and Mostofi, Younes and ShekarChi, Maryam and Ebrahim zade moosavi, Seyed mohammad ali}, title = {Effect of Modified Atmosphere Packaging (MAP) on Quality and Storage Life of Broccoli}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {Broccoli (Brassica oleracea L. cv Premium crop) florets were packaged using two types of polymeric films (polyethylene, LD & polypropylene cast) and then stored at 1?C for 18 days to study the effect of passive and active MAP (1.5%O2+7.5%CO2) on preservation of quality and nutritional value as compared to non-wrapped control florets. During storage, weight loss, rate of ethylene production, quality, fermentation products, vitamin C, chlorophyll, pH and titrable acidity were assessed and estimated every 3 days. Results revealed that deterioration occurred quickly in control broccoli, manifested mainly by weight loss, firmness reduction, chlorophyll degradation and yellowing. Conversely, in those florets packaged under MAP (especially for polypropylene), ethylene production as well as all other changes related with loss of quality were significantly reduced. This situation prolonged storability up to 18 days with high quality attributes as well as vitamin C preservation. At the end of the storage period, broccoli gradually developed slight to moderate alcoholic off-odors accumulating ethanol, and acetaldehyde in the tissues.}, keywords = {.,Ethylene,Modified Atmosphere packaging,Premium crop broccoli,vitamin c}, title_fa = {تاثیر بسته‌بندی در اتمسفر تعدیل یافته بر روی کیفیت و عمر انباری براکلی}, abstract_fa = {گلچه های کلم براکلی رقم پرمیوم کراپ با استفاده از دو نوع پوشش پلیمری (پلی اتیلن با دانسیته کم و پلی پروپیلن) بسته بندی شده و به منظور مطالعه اثرات MAP فعال (با ترکیب گازی CO2 5/7%+ O25/1%) و غیر فعال (بدون ترکیب گازی) بر روی حفظ کیفیت و ارزش غذایی براکلی در مقایسه با گلچه های شاهد در دمای 1 درجه سانتیگراد برای 18 روز انبار شدند. در طول مدت نگهداری در فواصل زمانی معین پارامترهایی از قبیل درصد افت وزن، میزان تولید اتیلن، کیفیت، تولیدات تخمیری (اتانول، استالدهید و اتیل استات)، ویتامین C، کلروفیل، pH و اسیدیته قابل تیتراسیون مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در گلچه های شاهد کیفیت به سرعت افت پیدا کرد. از مهم ترین علائم کاهش کیفیت می توان به افت وزن و سفتی، تخریب کلروفیل و زرد شدن گلچه ها اشاره کرد. بر عکس بسته بندی گلچه های براکلی تحت شرایط اتمسفر تعدیل یافته به ویژه با استفاده از پوشش پلی پروپیلن میزان تولید اتیلن و کلیه تغییرات مرتبط با افت کیفیت را به طور معنی داری کاهش و همراه با حفظ ویتامین C، ارزش غذایی و سایر خصوصیات کیفی عمر انباری محصول را به بیش از 18 روز افزایش داد. همچنین در پایان این دوره در نتیجه تولید و تجمع ترکیبات نامطبوع الکلی همچون استالدهید و اتانول در بافت براکلی، مقدار کم اما مشخص این ترکیبات به مشام رسید.}, keywords_fa = {اتیلن,براکلی رقم پرمیوم کراپ,بسته‌بندی در اتمسفر تعدیل یافته,ویتامینc}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20653.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20653_953e2ec1c3c79329d52d9e1eddb730bc.pdf} } @article { author = {Varaste, Ferial and Arzani, Kazem and Zamani, Zabih-o-lah}, title = {An Investigation of th Physicochemical Seasonal Changes of Pomegranate (Punica granatum L.) Fruit cv. Malas-e-Torsh-e-Saveh'}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {Iran is the center of origin as well as variation for pomegranate (Punica granatum L.). Also, Iran is one of the most important countries in the world in terms of pomegranate culture and production. Monitoring morphological and physiological changes which occur during fruit growth and development is an important determining in orchard management decisions. The aim of the present research was to study fruit physicochemical changes of pomegranate cv. `Malas-e-Torsh-e-Saveh' during its growth and development. The results indicated that pomegranate fruit growth and development during the growing season follows a single sigmoid growth pattern. In addition, length, diameter, volume, fresh weight, dry weight, 100 fresh aril weight, aril percent, juice percent, pH, total soluble solids as well as flavor index increased during fruit growth and development. Meanwhile titrable acidity, fruit peel thickness, and percent as well as fruit length to diameter ratio decreased during its growth from fruit set until maturation and full ripening. There was a correlation observed between total soluble solids and titrable acidity which could be used for a determination of optimum time for fruit harvest. In general, `Malas-e-Torsh-e-Saveh' is a late maturing cultivar whose fruit diameter and length become equal at full fruit ripening stage with its fruit consisting of 68% aril (with 68% aril juice) and 32% peel. At this stage, total soluble solids, titrable acidity, pH and flavor index were 18%, 1(mg/100g), 3.40-3.50 and 18 respectively. The results obtained from the present research work could be effectively used for a better management of pomegranate cv. `Malas-e-Torsh-e-Saveh' orchards.}, keywords = {aril,Fruit growth and development,Growth pattern.,Physicochemical changes,Pomegranate (Punica granatum L.)}, title_fa = {بررسی تغییرات فصلی فیزیکوشیمیایی میوه انار(Punica granatum L.) رقم ملس ترش ساوه}, abstract_fa = {ایران به عنوان مرکز پیدایش و تنوع انار (Punica granatum L.) معروف است و بیشترین سطح زیر کشت و میزان تولید را در دنیا به خود اختصاص داده و بهترین و بیشترین ارقام انار را دارا می‌باشد. به منظور پرورش یک رقم میوه به طور اقتصادی در یک منطقه لازم است مدیریت مناسب باغ براساس تغییرات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی که در طول دوره رشد و نمو میوه رخ می‌دهد انجام شود. در پژوهش حاضر تغییرات فیزیکوشیمیایی میوه انار رقم ملس‌ترش ساوه در طی رشد و نمو مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که الگوی رشد و نمو میوه انار سیگموئید ساده است. همچنین قطر، طول، حجم، وزن تر، وزن خشک، وزن 100 آریل تر، درصد آریل، درصد آب میوه، پ هاش، مقدار مواد جامد محلول و شاخص طعم در طول دوره رشد و نمو میوه افزایش یافت، در حالی که مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون، ضخامت پوست، درصد پوست و نسبت طول به قطر میوه در طی دوره رشد، از ابتدای تشکیل میوه تا بلوغ و رسیدن کامل آن کاهش یافت. همبستگی بین مقدار مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون برای تعیین زمان مطلوب برداشت میوه وجود داشت. در مجموع رقم ملس ترش ساوه یک رقم دیررس است و طول و قطر میوه در مرحله رسیدن کامل میوه تقریبا با هم برابر می باشند. در مرحله رسیدن کامل میوه، پوست میوه 32% و آریل 68% وزن میوه را تشکیل می‌دهد، در حالیکه 68% وزن آریل را آب میوه تشکیل می‌دهد. در این مرحله مقدار مواد جامد محلول 18%، مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون 1 میلی گرم در 100 گرم،‌پ هاش در حدود 50/3-40/3 و شاخص طعم 18 بودند. نتایج پژوهش حاضر جهت مدیریت صحیح باغ های انار رقم ملس ترش ساوه قابل استفاده خواهد بود.}, keywords_fa = {‌آریل,الگوی رشد.,انار(Punica granatum L.),تغییرات فیزیکوشیمیایی,رشد و نمو میوه}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20654.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20654_a126830ec6b7b4b8d54e42bb85b6f3c6.pdf} } @article { author = {khaleghi, ali reza and khalighi, ahmad and azadi, pejman}, title = {In Vitro Propagation of Alstroemeria cv. ‘Fuego’}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {Alstroemeria (Alstroemeriaceae), commonly called the Peruvian Lily or Lily of the Incas, is one of the most important cut flowers throughout the world, commonly propagated through rhizome splitting. Because of such impediments as low multiplication rate, time consuming process and high risk of carrying and transfer of viral diseases, in vitro propagation techniques based on rhizome meristem culture have been on the developmental stages nowadays. In this experiment, lateral and terminal buds of rhizomes (4-6mm) were cultured on solidified MS medium containing 30 g/l of sucrose supplemented with different concentrations of BAP and NAA after surface sterilization and were then subcultured every three weeks. Some growth factors as number of rhizomes, shoots and roots, length of shoots and roots were studied. Explants started to grow after three weeks. The greatest number of shoots was obtained in the medium supplemented with 1.5 mg/l of BAP and 0.2 mg/l of NAA. Furthermore, the results showed that higher concentrations of BAP caused a reducing length of shoots due to a decrease in apical dominance; also it was shown that the presence of a low NAA concentration in the medium was necessary for primordial shoot and rhizome growth. Consequently, the medium containing 0.5 mg/l of BAP and 0.2 mg/l of NAA, producing on the average, 4.1 rhizomes along with 2.62 shoots per explant resulted in the most suitable hormonal treatment for micropropagation of Alstroemeria cv. "Fuego".}, keywords = {BAP,cut flower,NAA.,Peruvian Lily,Rhizome}, title_fa = {بررسی ازدیاد درون شیشه‌ای آلسترومریا رقم فیگو}, abstract_fa = {آلسترومریا (Alstroemeria cv. Fuego) با نام عمومی سوسن پرویی، سوسن شیلی و یا سوسن برزیلی یکی از مهمترین گلهای شاخه بریده دنیا بوده و به طور معمول از طریق تقسیم ریزوم تکثیر می شود، با این روش تعداد محدودی گیاه در زمان طولانی حاصل می شود که خود باعث گسترش بیماریهای ویروسی می گردد، به همین دلیل امروزه روشهای ازدیاد درون شیشه ای بر پایه کشت مریستمهای ریزوم در حال گسترش می باشد. در این پژوهش جوانه های جانبی و انتهایی ریزوم به طول mm 6-4 از رقم فیگو پس از گندزدایی بر روی محیط کشت MS حاوی 30 گرم در لیتر ساکارز، 7 گرم در لیتر آگار و غلظتهای مختلف BAP و NAA کشت گردیدند و به فواصل هر 3 هفته واکشت شدند. صفات رویشی مختلف مانند: تعداد ریزوم، تعداد شاخساره، ارتفاع شاخساره، تعداد ریشه و طول ریشه اندازه گیری شدند. جوانه های کشت شده از هفته سوم شروع به رشد نمودند. بیشترین تعداد شاخساره از محیط کشت حاوی 5/1 میلی گرم در لیتر BAP و 2/0 میلی گرم در لیتر NAA حاصل شد. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش غلظت BAP بدلیل کاهش اثر غالبیت انتهایی ارتفاع شاخساره ها کاهش یافته و کاربرد مقدار کم NAA جهت رشد شاخساره و ریزوم های اولیه ضروری می باشد. از آنجائی که در ازدیاد آلسترومریا تعداد ریزوم تکثیر یافته مهمتر از تعداد شاخساره می باشد، در نتیجه محیط کشت حاوی 5/0 میلی گرم در لیتر BAPو 2/0 میلی گرم در لیتر NAA توصیه می گردد. در این محیط میانگین تعداد ریزوم ها10/4 و ریشه ها 62/2 در هر ریزنمونه می گردد. این شرایط هورمونی بهترین تیمار برای ازدیاد آلسترومریا رقم فیگو گزارش گردید.}, keywords_fa = {ریزوم,سوسن پرویی,گل شاخه بریده}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20655.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20655_7c265fac5f18d91b9ce4a93b4d4d7631.pdf} } @article { author = {fotoohi qazvini, reza and peyvast, gholamali and azarian, hossein}, title = {Pot Level Influences on Fruit Albinism by Strawberry in Soilless Culture}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {To determine the effect of pot level and nutrient leaching on albinism disorder in strawberry (Fragaria ananassa Duch cv `Camaroso`) cultivated in perlite substrate an experiment was conducted in 2006. Yield was determined three times (January-February, March-April and May-June). The results indicated that plants located in an upper position showed more albinism (40.42%) which could be related to nitrogen and potassium leaching as well as a decrease in light intensity. Albinism fruits had higher nitrogen (1.4 mg/g) and potassium (2.14 mg/g) and lower calcium (0.13%) contents, the ratio of N/Ca and K/Ca being higher as compared with those in the normal fruits. Former plants fruit were smaller resulting in lower yield. Early fruits (January-February) showed the most albinism and the highest nitrogen (1.29 mg/g) as well as potassium (2.05 mg/g) contents. Albinism was decreased (19.55%) in the storage organs at the end of harvesting season because of decrease in nitrogen and potassium. The interaction effect between harvesting time and pot level was to be not significant.}, keywords = {.,Albinism,Soilless culture,strawberry,Vertical system}, title_fa = {تاثیر ارتفاع گلدان و زمان برداشت بر میزان آلبینیسم توت فرنگی در کشت عمودی بدون خاک}, abstract_fa = {به منظور تعیین رابطه بین ارتفاع گلدان و میزان آبشویی محلول غذایی بر میزان آلبینیسم توت‌فرنگی رقم "کاماروزا" در کشت عمودی بدون خاک، آزمایش گلخانه‌ای در سال 1385 در بستر پرلیت به مورد اجرا در آمد. محصول بدست آمده طی سه زمان: دی- بهمن، اسفند – فروردین و اردیبهشت – خرداد مورد ارزیابی قرار گرفت. به دلیل آبشویی نیتروژن و پتاسیم محلول غذایی از طبقات بالاتر و تجمع در بخش‌های پایین و نیز کاهش شدت نور، در بخش‌های بالای ستون به میزان 42/40 درصد بیشتر از بخش‌های پائینی ستون میوه آلبینو تولید گردید. نتایج آزمایش نشان داد که میوه آلبینو دارای نیتروژن و پتاسیم بیشتر و کلسیم کمتری بوده و نسبت N/Ca و K/Ca در آنها بیشتر است. میوه‌های گلدان‌های پایین ستون کشت با 4/1 میلی‌گرم / گرم نیتروژن، 14/2 میلی‌گرم / گرم پتاسیم و 13/0 میلی‌گرم / گرم کلسیم کمتری نسبت به گلدان‌های بالایی داشتند. همچنین در گلدان‌های پایین، اندازه میوه و عملکرد به‌طور معنی‌داری کاهش پیدا کرد. میوه‌های اوایل فصل بیشترین میزان میوه‌های آلبینو و مقادیر بالاتری از نیتروژن (29/1 گرم / میلی‌گرم) و پتاسیم (05/2 گرم / میلی‌گرم) را دارا بودند. در اواخر فصل به دلیل کاهش نیتروژن و پتاسیم در اندام‌های ذخیره‌ای (ریشه و طوقه) درصد کمتری از میوه‌های آلبینو (55/19 درصد) به‌دست آمد. بااین حال اثر متقابلی بین تاریخ برداشت و ارتفاع کشت مشاهده نشد.}, keywords_fa = {آلبینیسم,توت فرنگی,زمان برداشت,کشت بدون خاک}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20656.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20656_5daec081d077792ab65dde5241c8f9a0.pdf} } @article { author = {pejman mehr, maryam and hassani, mohammad esmail and fakhr tabatabaii, seyed mohammad}, title = {An Evaluation of Genetic Diversity in some Populations of Black Cummin (Bunium persicum) Using RAPD Markers}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {".,.,Bunium persicum,Genetic diversity,RAPD markers}, title_fa = {بررسی تنوع ژنتیکی برخی از توده های زیره کرمان با نشانگرهای مولکولی RAPD}, abstract_fa = {زیره کرمان از گیاهان دارویی بومی ایران بوده و دارای پراکنش قابل توجهی در نقاط مختلف کشور می باشد. با توجه به ضرورت مطالعه و اهلی کردن این گیاه دارویی ارزشمند، در این تحقیق بررسی تنوع ژنتیکی 24 توده زیره کرمان با استفاده از نشانگرهای RAPD انجام گرفت. به این منظور از 15 آغازگر RAPD که DNAژنومی را به خوبی تکثیر نموده و چند شکلی بالایی را در الگوهای باندی نمونه ها نشان می دادند استفاده شد. از 228 نوار تکثیر یافته 196 نوار (86%) چند شکل بودند. میانگین چند شکلی برای هر آغازگر RAPD، 07/13 بود. در این مطالعه از ضریب تشابه جاکارد، جهت محاسبه تشابه میان توده ها استفاده شد. میزان تشابه محاسبه شده بر اساس باندهای چند شکل در دامنه‌ای از 19/0 تا 75/0 قرار داشت و میانگین تشابه نیز برابر با 53/0 بود. تجزیه کلاستر بر پایه ماتریس تشابه و با روش UPGMA صورت گرفت، در این محاسبات بیشترین شباهت بین توده های سیرچ و روستای درین جیرفت و کمترین شباهت در بین توده های بم و سیستان وبلوچستان مشاهده شد. نتایج حاکی از تنوع ژنتیکی بالایی در میان توده های مورد بررسی بود. همچنین این تحقیق نشان داد که کاربرد نشانگرهای RAPD جهت بررسی تنوع ژنتیکی توده های مختلف زیره کرمان مناسب می باشد.}, keywords_fa = {تنوع ژنتیکی,زیره کرمان,نشانگرهای RAPD}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20657.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20657_53fec1a55e7135d84a4a18d340437043.pdf} } @article { author = {ali niaii fard, sasan and tabatabaii, seyed jalal and hajiloo, jafar and seyfi kalhor, maryam and chapar zade, nader}, title = {Effects of Antioxidants on Photosynthetic Characteristics and Vegetative Growth in Olive (Olea europaea L. cv. Zard) under Salinity Stress}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {The production of oxygen radicals in plants under salinity stress conditions in an the important factor for a diminishing of a photosynthesis and a cause fir a decrease in later vegetative growth. In order to study the effects of antioxidants and salinity stress on photosynthetic characteristics and growth in olive, an experiment was conducted in the research greenhouse of Tabriz University in 2007. In this experiment ascorbic acid (2mM) and reduced glutathione (3mM) as well as control combined, with two NaCl concentrations, were factorially applied on one year old olive plants. The experiment was carried out as a complately randomized block design with four replications. Results indicated that ascorbic acid had a great effect on photosynthesis in the non-saline treatment in comparison with others. Exogenous application of ascorbic acid caused an increase in stomatal conductance, respiration, chlorophyll and such vegetative traits as leaf area ratio and leaf weight ratio. On the other hand, this treatment led to decrease in leaf water content, specific leaf area and leaf water content per unit area. Some such traits as net photosynthesis, stomatal conductance, respiration, leaf area ratio, chlorophyll shoot water content, shoot water content, leaf weight ratio and peroxidase activity were significantly decreased in salinity treatment. Other traits as well (leaf water content, specific leaf area and leaf water content per unit area) were increased in the salinity treatment with regard to these results, ascorbic acid was shown to exert positive effects in improvement of photosynthesis and growth of olive under saline and non-saline conditions in comparison with reduced glutathione, and with control.}, keywords = {Ascorbic acid,olive,photosynthesis,reduced glutathione,salinity}, title_fa = {تاثیر مواد آنتی اکسیدانت و شوری بر خصوصیات فتوسنتزی و رشد رویشی زیتون رقم زرد}, abstract_fa = {تولید مواد اکسیدانت در اثر تنش شوری از عوامل مهم در کاهش فتوسنتز و به دنبال آن کاهش رشد گیاه می‌باشد. به منظور مطالعه تاثیر مواد آنتی اکسیدانت و شوری بر خصوصیات فتوسنتزی و رشد نهال های زیتون، آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه تبریز در سال 86 انجام شد. در این آزمایش فاکتور اسید اسکوربیک (mM2) و گلوتاتیون احیاء شده (mM3) به عنوان مواد آنتی اکسیدانت و فاکتور شوری در دو سطح (0 و 100 میلی مولار) بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار بر روی نهال های یک ساله زیتون رقم زرد استفاده گردید. نتایج نشان داد که اثر متقابل مواد آنتی اکسیدانت و شوری برای فتوسنتز خالص معنی دار می‌باشد و تیمار اسید آسکوربیک در شرایط بدون شوری باعث افزایش مقدار فتوسنتز نسبت به بقیه تیمارها شده است. همچنین تیمار اسید آسکوربیک باعث افزایش هدایت روزنه ای و تعرق گردید. خصوصیات رویشی تحت تاثیر اسید آسکوربیک قرار گرفت بطوریکه این ماده سبب افزایش نسبت سطح برگ، کلروفیل و نسبت وزن برگ و از سویی کاهش مقدار آب برگ، سطح ویژه برگ و مقدار آب برگ در واحد سطح شد. در حالت عکس شوری موجب کاهش فتوسنتز خالص، تعرق، نسبت سطح برگ، شاخص کلروفیل، نسبت وزن برگ، مقدار آب شاخساره، مقدار آب شاخه و فعالیت آنزیم پراکسیداز شد. همچنین شوری سبب افزایش مقدار آب برگ، سطح ویژه برگ و مقدار آب برگ در واحد سطح گردید. با توجه به نتایج گرفته شده ماده آنتی اکسیدانت اسید آسکوربیک برای بهبود عمل فتوسنتز و رشد زیتون در شرایط شور و غیر شور نسبت به گلوتاتیون احیاء شده و شاهد بهتر عمل نموده است.}, keywords_fa = {اسید آسکوربیک,زیتون,شوری,فتوسنتز.,گلوتاتیون احیاء شده}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20658.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20658_edcdcc9e856f39998c6fabb6d0958ee5.pdf} } @article { author = {erfani moghaddam, javad and ebadi, ali and fattahi moghaddam, Mohammad reza}, title = {A Study of Some Genetic Parameters in Table Grape Breeding Program}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {Grapevine is one of the very important fruit crops in Iran the fruit of which is used as table grape and/or raisins. In this study, some genetic parameters (phenotypic and genetic correlation, heritability and repeatability), of some important traits in table grape (date of ripening, weight, length and width of berry as well as attachment to cluster strength) were evaluated. Results showed high heritability for some traits; heritability being 0.65, 0.67 and 0.54 for weight, length and width of berry respectively. Heritabilities were 0.60, 0.29, 0.37 and 0.28 for date of ripening, °Brix, acid content and their ratio respectively. Results regarding coefficient of correlation showed that correlation between berry weight and °Brix as well as acid content was highly affected by genetic factors while phenotypic correlation being rather low. Repeatability of traits was observed as high during the two years. It was 0.98 for berry colour, however, it was very low for traits related to fruit juice (TSS, TA and TSS/ TA).}, keywords = {Breeding,Correlation,grape,heritability,Repeatability.}, title_fa = {بررسی پارامترهای ژنتیکی در اصلاح انگورهای تازه خوری}, abstract_fa = {انگور یکی از مهمترین محصولات میوه در ایران است که اهمیت زیادی در مصارف تازه خوری و کشمشی دارد. در این تحقیق پارامترهای ژنتیکی (همبستگی فنوتیپی و ژنتیکی، وراثت پذیری و تکرار پذیری) برخی از صفات مهم در انگورهای تازه خوری شامل: تاریخ رسیدگی، وزن، طول و عرض حبه، قند، اسید و نسبت آنها، تراکم حبه در خوشه و استحکام حبه به خوشه برآورد شده اند. نتایج نشان داد برخی از صفات دارای وراثت پذیری بالایی می باشند. وراثت پذیری برای وزن، طول و عرض حبه به ترتیب65/0، 67/0 و 54/0 برآورد شد. وراثت پذیری برای تاریخ رسیدگی، قند، اسید و نسبت قند به اسید به ترتیب 60/0، 29/0، 37/0 و 28/0 برآورد شد. نتایج مربوط به همبستگی نشان داد که همبستگی وزن حبه با درصد قند و اسید بیشتر تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارد و همبستگی فنوتیپی بین آنها نسبتا پایین است. تکرار پذیری اغلب صفات مورد مطالعه بالا بود و تکرار پذیری برای صفت رنگ حبه 98/0 برآورد شد. صفات مرتبط با عصاره شامل: قند، اسید و نسبت آنها دارای کمترین مقدار تکرارپذیری بودند.}, keywords_fa = {اصلاح,انگور,تکرارپذیری.,همبستگی,وراثت پذیری}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20659.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20659_6f8750f5004ace2713b2cdb1e23c175f.pdf} } @article { author = {moei rad, hamid}, title = {Effects of Complementary Fertilization on Crop Yield and Chemical Composition of Pistachio Cultivars in Saline Conditions}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {An orchard experiment was conducted at Gonabad Pistachio Production Station., Khorasan, Iran (1998-2003). In some pistachio trees, especially in cv. Owhadi, leaf marginal chlorosis was already observed. Then, gradual drying of leaves extended to the leaves' centers up to midsummer. With respect to salinity problems, some researches were done. Two orchards of pistachio known as No.6 and No.7, were irrigated with waters of different electrical conductivities (ECiws) including ECiw1=7.45 desisimens/ meter (dSm-1) and ECiw2=11 dSm-1, respectively. The cultivars (cvs.) of Badami-sefid and Owhadi, budded on seedlings of Badami-Riz formed the scion-rootstock combinations. Experiments were done in the from of RCBD with repeated measurements. In block 1 of orchard 6, which had been previously increased in salinity, each tree received two times N fertilization in 2000. Nevertheless, in blocks of two orchards, each tree received a complementary fertilization in 2001. Experiment 2 with more cultivars was conducted during 1990-1999 in one of the pistachio orchards with ECiw of 10.29 dSm-1 in Khaf district, Khorasan. The results of combined analysis in the case of experiment 1, in different years and orchards revealed that quantitative yield of cv.Badami-Sefid was significantly higher than that of cv. Owhadi. In conditions of this experiment, alternate bearing was an important problem in cv. Owhadi. Complementary fertilization increased the yield of pistachios in 2003, significantly. The ranges of Cl and especially Na ion accumulation in leaves of tolerant cv. (Badami-Sefid) was less than those in the sensitive one. In block 1 of orchard 6, Ca and Mg absorption by plants was significantly reduced. This cation competition caused the yield of that block to be meaningfully reduced. However, N accumulation in leaf tissues of sensitive cv. was considerable, too. The higher N fertilization of block I in orchard 6 caused the N content of leaf tissues in orchard 6 (especially in block I of this orchard) to be meaningfully higher. In orchard 7 cation competition of Na was more considerable. The effect of salinity was not so problematic as to suppress the absorption of phosphate. Through heading back of some sensitive plants, done beneath the union graft points, it was observed that salt sensitivity was due to cultivar (grafts). In experiment 2, quantitative yield of Owhadi was considerable and no leaf damaging was observed. In establishing new pistachio orchards in saline conditions, one had better put these genetic diversities into serious consideration.}, keywords = {Alternate bearing,chemical composition,fertilization,pistachio cultivars,quantitative yield,Salinity.}, title_fa = {اثر کود دهی تکمیلی بر افزایش باردهی و ترکیب شیمیایی ارقام پسته (Pistacia vera L.) در شرایط آب و خاک شور}, abstract_fa = {این پژوهش در دو آزمایش جداگانه در جنوب خراسان انجام گردید. آزمایش 1 به مدت پنج سال (82-1378) در ایستگاه تولید پسته گناباد متعلق به آستان قدس رضوی انجام شد. با توجه به مشاهده آسیب خشکیدگی برگ در درختان پسته و مشکلات شوری این آزمایش طراحی شد. دو واحد پسته کاری 6 و 7 که هدایت های الکتریکی آب آبیاری آن ها به ترتیب 45/7 و 11 دسی زیمنس بر متر بود برای آزمایش 1 انتخاب گردید. ارقام پسته بادامی‌سفید و اوحدی با پایه بادامی ‌ریز به عنوان ترکیبات پایه – پیوندی مورد استفاده در آزمایش انتخاب شدند. در هر یک از واحدها، آزمایش به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد. در هر یک از بلوک های دو واحد در سال 1380 برای هر یک از درختان کود دهی تکمیلی در نظر گرفته شد که شامل ترکیبی از کودهای شیمیایی و دامی با مقادیر معین بوده است. آزمایش 2 با ارقام بیشتر در طی سال های 1369 تا 1378 در یکی از باغ‌های پسته منطقه خواف که هدایت الکتریکی آب آبیاری آن 29/10 دسی زیمنس بر متر بود به صورت طرح کاملا تصادفی نامتعادل بر روی 66 درخت انجام شد. با توجه به نتایج تجزیه مرکب آزمایش ها در آزمایش 1 محصول کمی ‌بادامی‌سفید به طور معنی دار از اوحدی بیشتر بود. در آزمایش 1 ویژگی سال آوری در اوحدی قابل توجه بود. دو سال بعد از کود دهی تکمیلی (1382) محصول پسته بطور معنی دار افزایش و در نتیجه سال آوری مشاهده نشد. با این تیمار علائم خشکیدگی برگ ها نیز کاهش یافت. مقادیر تجمع یون های کلرید و به‌ویژه سدیم و همچنین آسیب نکروز برگ در رقم حساس اوحدی بیشتر بود. در بلوک 1 واحد 6 که قبلا شوری آن افزایش یافته بود، جذب یون های Ca و Mg بطور معنی دار کاهش یافت. رقابت کاتیونی سدیم نسبت به یون های کلسیم و منیزیم سبب کاهش معنی دار محصول در آن بلوک شده بود. با این وجود تجمع نیتروژن در بافت برگ رقم حساس نیز قابل توجه بود. همچنین اثر شوری به گونه ای نبوده که از جذب فسفات ممانعت نماید. با عمل سربرداری گیاهان از زیر نقطه پیوند چنین تشخیص داده شد که حساسیت به نمک در شرایط فوق عمدتاً مربوط به رقم می‌باشد ...}, keywords_fa = {ارقام پسته,ترکیب شیمیایی گیاه,سال آوری,شوری,کمیت باردهی.,کود دهی}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20660.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20660_9e844c104132dab6506e3e98bccef6c0.pdf} } @article { author = {ghaderi, naser and talaii, ali reza}, title = {Influence of Manure and Urea on Yield and Some other Fruit Characteristics in Strawberry cv. Kurdistan}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {The role of manure and urea on yield and some fruit characteristics of strawberry cv. Kurdistan were studied during 2002-2004 growing season. The experiment was a factorial one based on a randomized complete block design including four levels of urea(0, 50, 100, 150 kg/ha) and three levels of manure (0, 20, 40 t/ha) in three replications. The results showed that application of manure along with urea had a significant effect on total fruit yield, and prevention of weight, fruit decay as well as leaf specific mass. The total fruit yield in 100 kg/ha of urea treatment was higher than that for the other treatments, but there were no significant differences observed with 50kg/ha of urea + 20t/ha of manure. Also the weight per fruit in 50kg/ha of urea + 20t/ha of manure was higher than that for the other treatments. The lowest post harvest fruit decay was observed with an application of 50 kg/ha urea + 20 t/ha of manure. Increasing the amount of urea increased fruit decay. Leaf Specific mass in the 50 kg/ha of urea + 20 t/ha of manure was higher than that for the other treatments. There were no significant differences observed in treatments' acidity and TSS. The results showed that an application of 50 kg/ha of ureat + 20 t/ha of manure was the most suitable treatment under the conditions.}, keywords = {Acidity,Manure,strawberry,TSS.,urea,yield}, title_fa = {بررسی اثر کاربرد کود حیوانی و اوره بر عملکرد و برخی ویژگیهای میوه توتفرنگی رقم کردستان}, abstract_fa = {جهت بررسی اثر کاربرد کود حیوانی و کود اوره بر عملکرد و برخی ویژگیهای میوه توتفرنگی آزمایشی در سالهای 1383-1381 در ایستگاه گریزه مرکز تحقیقات کشاورزی سنندج انجام گرفت. آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 12 تیمار و 3 تکرار صورت گرفت. در این پژوهش دو فاکتور کود حیوانی (در سطوح 0 ، 20 و 40 تن در هکتار) و اوره (در سطوح 0، 50، 100 و 150 کیلوگرم در هکتار) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کاربرد کود حیوانی و اوره اثر معنیداری بر عملکرد، وزن میوه، ماندگاری بعد از برداشت و وزن مخصوص برگ داشتهاند. بالاترین میزان عملکرد در تیمار 100 کیلوگرم اوره در هکتار بدست آمد. ولی عملکرد در این تیمار تفاوت معنیداری با تیمار 50 کیلوگرم در هکتار اوره + 20 تن کود حیوانی در هکتار نداشت. از طرفی بالاترین میزان وزن میوه در تیمار 50 کیلوگرم کود اوره و تیمار 50 کیلوگرم کود اوره + 20 تن کود حیوانی در هکتار بدست آمد. نتایج مربوط به ماندگاری میوهها بعد از برداشت نشان داد که با افزایش مصرف کود اوره درصد تلفات میوهها افزایش مییابد. همچنین نگهداری میوهها در دمای پایین و سرد کردن به موقع آنها بعد از برداشت درصد تلفات را کاهش داد. بالاترین وزن مخصوص برگ در تیمار50 کیلوگرم کود اوره + 20 تن کود حیوانی در هکتار بدست آمد. درصد اسیدیته و مواد جامد محلول تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفتند. بطور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که کاربرد 20 تن کود حیوانی در هکتار + 50 کیلوگرم کود اوره بهترین تیمار در شرایط آزمایشی این پژوهش میباشد. از طرفی میتوان با کاربرد کود حیوانی مصرف کود اوره را کاهش داده و در جهت کشاورزی پایدار حرکت نمود.}, keywords_fa = {اسیدیته,اوره,توتفرنگی,عملکرد,کودحیوانی,مواد جامد محلول.}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20661.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20661_a0f0f773826f28755303b0b592af4891.pdf} } @article { author = {zarrabi, mohammad mehdi and talaii, ali reza and lesani, hossein}, title = {The Effect of Drought on Morphophysiologic Anatomic Characteristic of Some Olive Cultivars}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {In this regard, the morphophysiologic and anatomic characteristics of six Olive cultivars (Nabali, Feshomi, Arbequin, Zard, Gordal and Roghani) were investigated under drought. Experiments were designed based on factorial and complete block random plot with two control treatments, -1.5 MPa stress and three replicates. The investigated factors were as follows: leaf area, specific leaf area, leaf angle with stem, leaf numbers, length and number of branches, the number of stomata, think diameter, relative water content (RWC), leaf water potential (LWP), water saturate deficiency (WSD) and water content (WC). In this study, no significant differences were observed in leaf area and specific leaf area between control and stress treatment. In leaf angle with stem the difference was found significant. In Nabali cultivars the change in leaf angle with stem was less pronounced compared with other cultivars. Leaf's numbers decreased under drought conditions, but leaf's number in Nabali and Arbequin cultivars in comparison to other cultivars, shows a higher efficiency of photosynthesis in anabolism in these cultivars. The number of branches and consequently, the length of branches decreased under drought stress. Arbequin and Nabali cultivars were less affected by drought. In the study the stomata density increases under drought stress. An increase in stomata density was appeared in Gordal and Roghani cultivars. Drought resistance observed in Nabali and Zard cultivars due to the high level of leaf water potential, an increase in relative water content, the low level of water saturation deficiency and water content.}, keywords = {Leaf water potential,olive,relative water content,Specific leaf area.,Water saturate deficiency}, title_fa = {اثر تنش خشکی بر خصوصیات مرفوفیزیولوژیک وآناتومیک چند رقم زیتون}, abstract_fa = {به منظور بررسی و شناخت جنبه های مرفوفیزیولوژیک و آناتومیک، شش رقم زیتون (نبالی، فیشمی، آربکین، زرد، گوردال و روغنی) تحت تنش خشکی این آزمون انجام شد. طرح آزمایشی بکار برده شده فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دو تیمار شاهد و تنش (5/1- مگاپاسکال) در سه تکرار بود. فاکتورهای مورد بررسی در این پژوهش، سطح برگ، سطح ویژه برگ، زاویه برگ نسبت به ساقه ساقه، تعداد برگ، طول و تعداد شاخه ها، تعداد روزنه، قطرساقه، محتوی نسبی آب برگ (RWC)، پتانسیل آب برگ (LWP)، کمبود اشباع آب (WSD) و ظرفیت آب (WC) بودند. در این بررسی بین سطح برگ و سطح ویژه برگ (SLA) تیمار شاهد و تنش تفاوت چندانی مشاهده نگردید. در فاکتور زاویه برگ با ساقه از نظر آماری اختلاف معنی دار نشان داده شد. بطوریکه در رقم نبالی نسبت به دیگر ارقام تغییرات زاویه برگ آن کمتر بود. همچنین تعداد برگ ها تحت تاثیر تنش خشکی کاهش یافت و ریزش برگ در گیاهان تحت تنش مشاهده نگردید، بطوریکه افزایش تعداد برگ در ارقام نبالی و آربکین نسبت به دیگر ارقام کارآیی بیشتر فتوسنتز در ماده سازی گیاه را نشان می دهد. تعداد شاخه و به تبع آن طول شاخه تحت تاثیر تنش کاهش یافت. بنابراین ارقام آربکین و نبالی کمتر تحت تاثیر تنش خشکی قرار گرفتند. در بررسی تعداد روزنه ها مشخص شد که با اعمال تنش خشکی بر تراکم روزنه ها افزوده شده است. افزایش تراکم روزنه در ارقام گوردال و روغنی کاملاً مشهود بود. بررسی وضعیت آبی گیاه زیتون نشان می دهد، مقاومت به خشکی به دلیل بالا بودن پتانسیل آب برگ و افزایش محتوی نسبی آب و پایین بودن کمبود اشباع آب در ارقام نبالی، گوردال و زرد در مقایسه با دیگر ارقام بیشتری نسبت به خشکی برخوردار بودند.}, keywords_fa = {پتانسیل آب برگ,زیتون,سطح ویژه برگ.,کمبود اشباع آب برگ,محتوی نسبی آب برگ}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20662.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20662_52bea8a33b8bfd3104ecb8f5b5138b5b.pdf} } @article { author = {ramezan, daryoosh and alam zade ansari, naser and moezi, abd-ol-amir}, title = {The Effects of Substrates and Spawn Levels on Growth and Development of Florida Oyster Mushroom}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {In order to investigate the effects of substrate and spawn levels on growth and development of Florida oyster mushroom an experiment was conducted in 2005 at the laboratory of the Department of Horticulture, Agriculture Faculty, Shahid Chamran University, Ahvaz. The design of the experiment was a factorial one of a randomized complete blocks of 3 replications. The two factors of substrate and spawn were conducted at three levels. Substrate consisted of sugarcane bagasse, wheat straw, and a mixture of sugarcane bagasse and wheat straw in a 1:1 ratio. Spawn in three levels of 2.5, 4, and 5 percent were investigated. Traits determined consisted of days for taken to completion of spawn runners, pin heads as well as fruiting bodies formation, mushroom yields, dry wight, and protein content. The results showed that the effects of substrate and spawn levels on determined characteristics in total and at 1% level of probability were significant. A comparison of means with Duncan's New Multiple Range Test (DNMRT) indicated that dry matter and grown mushroom protein in sugarcane bagasse substrate treatment were higher than those in the other two substrates whereas mushroom yield on wheat straw substrate and in 5% spawn level was higher than that in the other treatments. The results also indicated that in these last treatments fruit body formation was significantly faster.}, keywords = {.,Florida mushroom,protein content,Sugarcane Bagasse,wheat straw}, title_fa = {تاثیر بسترهای مختلف و مقادیر مختلف بذر بر رشد و نمو قارچ صدفی فلوریدا}, abstract_fa = {به منظور بررسی تاثیر بستر کشت و میزان بذر بر رشد و نمو قارچ صدفی فلوریدا آزمایشی در سال 1384 در آزمایشگاه گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام گردید. این آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد و در آن دو فاکتور بستر کشت و میزان بذر در سه سطح به اجرا درآمد. بستر کشت شامل کلش گندم، باگاس نیشکر و مخلوط 50% کلش گندم و 50% باگاس نیشکر و میزان بذر در سه سطح 5/2، 4 و 5 درصد به اجرا در آمد. صفاتی از قبیل روزهای کامل شدن پنجه دوانی، شروع تشکیل اندام گره ای و میوه ای، عملکرد، ماده خشک و پروتئین مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که بستر کشت و میزان بذر بر همه صفات اندازه گیری شده اثر معنی‌داری در سطح احتمال 1 % داشت. مقایسه میانگین‌ها با آزمون چند دامنه ای دانکن نشان داد که ماده خشک و پروتئین قارچ های پرورش یافته بر روی باگاس نیشکر بیشتر از دو بستر دیگر است در حالیکه میزان محصول قارچ های تولید شده بر بستر کلش گندم و میزان بذر 5% بیشتر از سایر تیمارها بود. همچنین در این تیمار کلاهک اندام خوراکی قارچ سریعتر تشکیل شد.}, keywords_fa = {باگاس نیشکر و قارچ صدفی,کلش گندم,مقدار پروتئین}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20663.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20663_28d992fec409c3b563492240c3e608c5.pdf} } @article { author = {kalate jari, sepideh and khalighi, ahmad and moradi, foad and fattahi moghaddam, mohammad reza}, title = {The Effects of Cytokinins, Sucrose and 8-Hydroxyquinoline Sulfate on the Longevity and Postharvest Quality of Cut Rose Flowers var. Red Gant}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {The effect of some treatments including preserving solution (20g L-1 sucrose plus 200 ppm 8-HQS), BA and TDZ (pulse or spray) with preserving solution were evaluated on senescence parameters and vase life of Rose cut flowers cv. Red Gant. Preserving solution, applying 25 mM BA with preserving solution increased solution absorbance, and prevented the cut flowers from getting decreased in relative fresh weight (RFW), petal and leaf water content as well as carbohydrates. It also suppressed the degradation of chlorophyll and petal soluble proteins. Application of 25 mM BA with preserving solution showed a higher anthocyanin content as well as flower diameter comparison with preserving solution, but had the same result on vase life of cut flowers. Extension of vase life was not observed by use of cytokinins in comparison to preserving solution being used alone.}, keywords = {BA,Rose,Sugar.,TDZ,vase life}, title_fa = {اثر سیتوکینین ها، ساکارز و 8-HQS بر کیفیت و طول عمر گل های شاخه بریده رز رقم Red Gant}, abstract_fa = {در این آزمایش اثر تیمارهای مختلفی شامل محلول نگهدارنده (200 میلی گرم در لیتر ماده8- HQS همراه با 20 گرم در لیتر ساکارز) به تنهایی یا در ترکیب با بنزیل آدنین (BA) و تیدیازورون (TDZ) به صورت تیمار کوتاه مدت (پالسی) یا افشانه (اسپری) بر صفات مرتبط با پیری و همچنین طول عمر گل های شاخه بریده رز رقم رد جانت بررسی شد. تیمارهای محلول نگهدارنده و همچنین BA به میزان 25 میلی مولار بصورت تیمار کوتاه مدت بعلاوه محلول نگهدارنده موجب حفظ وزن تر نسبی و میزان آب گلبرگ و برگ، افزایش میزان جذب محلول، جلوگیری از کاهش کربوهیدرات‌های گلبرگ و برگ، جلوگیری از تخریب پروتئین های محلول گلبرگ و کلروفیل برگ ها در طی دوره آزمایش شدند. میزان آنتوسیانین گلبرگ ها و قطر گل ها در تیمار 25 میلی مولار BA بعلاوه محلول نگهدارنده بیشتر از محلول نگهدارنده به تنهایی بود. بیشترین طول عمر پس از برداشت گل ها نیز در دو تیمار فوق مشاهده گردید. با کاربرد سیتوکینین های مختلف بعلاوه محلول نگهدارنده نه تنها افزایشی در طول عمر گل ها نسبت به محلول نگهدارنده به تنهایی مشاهده نشد بلکه طول عمر آنها اندکی نیز کاهش یافت.}, keywords_fa = {بنزیل آدنین,تیدیازورون,رز,طول عمر,قند.}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20664.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20664_1dd7c28ff15babc0405cf9ff42dd18b9.pdf} } @article { author = {mortazavi, seyed najm-o-din and naderi, rooh angiz and kafi, mohsen and khalighi, ahmad and babalar, mesbah and alizadeh, hooshang}, title = {A Study of the Effects of Cytokinin and Calcium Application on Some Morphophysiological Traits in Rosa (Rosa hybridal cv. Illona)}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {This research was conducted at the Agricultural College of Tehran University in 2005 to analyze the effect of use of cytokinin as well as of calcium on durability of rose (Illona cultivar). Cuttings were taken from rose biennial mother plants, then treated by Cytokinin of 0, 0.1, 1and10 micromole per liter and Calcium of 0,10,20 and 30 milimole per liter. Cut flowers, after harvest, were kept in distilled water and under laboratory conditions. Some different traits such as senescence, relative water content, electroleakage, total protein, and the extent of peroxide and catalase activities in petal were assessed. The results showed that Cytokinin levels exerted significant effects on senescence, electroleakage, total protein as well as activity of anti-oxidant enzymes. Calcium levels had also significant effects on senescence percentage, relative water content, electroleakage and peroxide activities in petals. The treatment a4b4, i.e. the use of Cytokinin at 10 micro-mole and calcium with 30 mili-moles resulted in a significant decrease in senescence and a significant increase in electroleakage, catalase and peroxidase activities.}, keywords = {Calcium,Catalase,cytokinin,Electroleakage,Illona,Peroxidase.,Rose}, title_fa = {بررسی اثرات مصرف کلسیم وسیتوکنین برصفات مرفوفیزیولوژیکی رز شاخه بریده رقم الونا}, abstract_fa = {این تحقیق در سال 1384 در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران با هدف بررسی کاربرد اثرات سطوح مصرف سیتوکینین و کلسیم بر ماندگاری گل بریده رز رقم الونا انجام شد. شاخه های بریده رز در گلخانه از پایه های مادری دو ساله تولید شده ودر مرحله غنچه در معرض سایتوکینین به غلظت های 0،1/0،1و10 میکرو مول در لیتر وکلسیم به غلظت‌های 0، 10، 20 و30 میلی مول در لیتر، قرار گرفتند.سپس گلهای تیمار شده پس از برداشت در شرایط آزمایشگاهی ودر داخل آب مقطر نگهداری شده و صفات متعددی مانند درصد پیری، محتوای آب نسبی، نشت الکترولیت، پروتئین کل، میزان فعالیت پراکسیدازو کاتالازدرگلبرگها اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که سطوح مصرف سیتوکینین اثر معنی دار بر صفات درصد پیری، میزان کلروفیل، پروتئین کل و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان داشت. همچنین سطوح مصرف کلسیم اثر معنی دار بر صفات درصد پیری، میزان کلروفیل و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان داشت. مجموع نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف توام سیتوکینین به میزان 10 میکرو مول وکلسیم به میزان 30 میلی مول موجب افزایش معنی دار کلروفیل، فعالیت آنزیم های پراکسیداز وکاتالازو در نتیجه کاهش معنی دار درصد پیری گلها گردید.}, keywords_fa = {الونا,پراکسیداز.,رز,سیتوکینین,کاتالاز,کلسیم,نشت الکترولیت}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20665.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20665_7172fb82b7d08477e27afeed8a6ffd74.pdf} } @article { author = {ebrahimi, raheleh and zamani, zabih-o-lah and kashi, abd-o-lkarim}, title = {An Evaluation of Genetic Diversity of Iranian Shallot (Allium hirtifolium Boiss.) Genotypes using Morphological Traits}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {39}, number = {1}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {}, abstract = {Seventeen Iranian shallot genotypes from Ashtian, Arak, Boroujerd, Dashtearjan, Doshmanziari, Divandareh, Khomein, Khansar, Sepidan, Siakhdarengoon, Sahne, Kangavar, Koohrang, Koohmaresorkhi, Nahavand, Harsin and Yasouj areas were evaluated for their morphological traits. Corms were collected from the mentioned regions and planted based on a complete block design. Quantitative and qualitative traits, leaf length, width, diameter as well as leaf number, scape length and diameter, inflorescence diameter, number of flowers in inflorescence, floret peduncle lenght, and mean diameter, corm mean weight, number of cormlet(s), clustered corm percent, dry matter percentage as well as ash percentage of corm were assessed. Analysis of variance indicated that the studied genotypes significantly differed for all traits, except for leaf width and floret peduncle length. Khansar genotype had the highest corm diameter (62.05 mm), corm mean weight (140.45 g) as well as yield (1400.45 g/m2). Cluster analysis resulted in the genotypes being divided into three subgroups. Arak, Doshmanziari, Koohmaresorkhi, Khansar, Harsin and Nahavand genotypes were placed in the first group, Khomein, Yasuj, Boroujerd, Divandareh and Sepidan genotypes in the second, while Dashtearjan, Koohrang, Ashtian, Siakhdarengoon, Sahne and Kangavar genotypes in the third group. Results indicated that, Iranian shallot is completely different from the common shallot (Allium ascalonicum) species with a wide diversity that makes it a valuable genetic resource for breeding programs.}, keywords = {".,.,Breeding,Iranian shallot (Allium hirtifolium Boiss.),Landrace}, title_fa = {بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ‌های موسیر ایرانی (Allium hirtifolium Boiss) با استفاده از صفات مورفولوژیک}, abstract_fa = {در این پژوهش صفات مورفولوژیک 17 ژنوتیپ موسیر ایرانی شامل ژنوتیپ‌های آشتیان، اراک، بروجرد، دشت‌ارژن، دشمن‌زیاری، دیواندره، خمین، خوانسار، سپیدان، سیاخ‌دارنگون، صحنه، کنگاور، کوهرنگ، کوهمره‌سرخی، نهاوند، هرسین و یاسوج مورد ارزیابی قرار گرفت. سوخ‌های جمع‌آوری شده از مناطق ذکر شده به‌صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی در مزرعه کشت و صفات کمی و کیفی آن‌ها از جمله صفات طول، عرض، ضخامت و تعداد برگ، طول و قطر ساقه گل‌دهنده، ضخامت طبق گل‌آذین، تعداد گل در گل‌آذین، طول دمگلچه، قطر متوسط سوخ، وزن متوسط سوخ، تعداد سوخک، درصد سوخ خوشه‌ای، درصد ماده خشک و درصد خاکستر اندازه‌گیری شد. تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که ژنوتیپ‌‌های مورد بررسی از نظر کلیه صفات مورد اندازه‌گیری، به‌جز عرض برگ و طول دمگلچه، تفاوت بسیار معنی‌داری با هم داشتند. ژنوتیپ خوانسار دارای بیشترین قطر متوسط سوخ (05/62 میلی متر)، وزن متوسط سوخ (45/140 گرم) و عملکرد (45/1400 گرم در متر‌مربع) بود. تجزیه خوشه‌ای ژنوتیپ‌های مورد مطالعه را در 3 گروه قرار داد که در گروه اول ژنوتیپ‌های اراک، دشمن‌زیاری، کوهمره‌سرخی، خوانسار، هرسین و نهاوند، در گروه دوم ژنوتیپ‌های خمین، یاسوج، بروجرد، دیواندره و سپیدان و در گروه سوم ژنوتیپ‌های دشت‌ارژن، کوهرنگ، آشتیان، سیاخ‌دارنگون، صحنه و کنگاور قرار گرفتند. نتایج نشان داد که موسیر ایرانی یک گونه کاملا متفاوت با شالوت معمولی (Allium ascalonicum) بوده و دارای تنوع بسیار زیاد بوده و منبع ژنتیکی با ارزشی برای تحقیقات به‌نژادی است.}, keywords_fa = {به‌نژادی,توده بومی,موسیر ایرانی (Allium hirtifolium Boiss)}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20666.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_20666_0a2bd74bdce79eb448097cb15f53056a.pdf} }